Gesloten Openingsuren

Fluweel in je interieur

  Terug naar overzicht

Fluweel in je interieur

Verwen je zintuigen: de zachte en weelderige wereld van fluweel in jouw interieur!


Stap binnen in een wereld van luxe en verfijning, waar elegantie en comfort moeiteloos samensmelten. Fluweel, met zijn warme textuur en elegante uitstraling, heeft al eeuwenlang interieurs betoverd, maar is vandaag nog steeds een tijdloze keuze. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van fluweel en ontdek hoe je jouw huis kan omtoveren tot een elegante plaats waar stijl en comfort hand in hand gaan. Verschillende stoffen en texturen, daar gaan we deze herfst voor. Fluweel past overal bij en geeft je interieur die heerlijk herfstige uitstraling.

Luxe in de vorm van fluweel

Je krijgt meteen een luxegevoel wanneer je fluweel toevoegt aan je interieur. De rode mantel met nertsbont die koning(inn)en tijdens hun kroning droegen, was niet voor niets gemaakt van fluweel. De stof laat je interieur luxueuzer aanvoelen waardoor donkere dagen wat lichter wegen.

Fluwelen stoelen

Je eetkamerstoelen vervangen door fluwelen exemplaren? Goed idee! Zo creëer je een luxueus gevoel zonder dat het fluweel de overhand neemt. Ga voor een subtiele kleur met een zwarte, Scandinavische stoel of kies voor comfy in een diepgroene tint. Bovendien stopt het niet bij eetkamerstoelen, maar ook arm- en barstoelen worden in deze stof uitgevoerd. 

Velvet sofa’s en fauteuils

Onze favoriet op dit moment? Hoeksalon Plato. Lekker groot, stoer, jong én groen. De ideale eyecatcher voor in je woonkamer. Zijn kaki en stoer niet zo je ding? Opteer dan voor een kleiner, opvallend stuk zoals de fluwelen bijzetstoel Vogue, (what’s in a name!). Ideaal om die specifieke (herfst)sfeer op te roepen.

Wist je dat er verschillende soorten fluweel zijn? Zo is er ribfluweel, vintage fluweel en dikke fluweel. Maar wat is nu het verschil? Ribfluweel is wat robuuster en heeft een stoerdere uitstraling. Vintage fluweel heeft een mattere afwerking en is wat jeugdiger, terwijl dik fluweel meer glanzend is en een chiquere uitstraling heeft. Deze soorten hebben allemaal een andere look en feel, maar behouden de elegantie en warmte van fluweel.

Klein accent


Lijken een volledige sofa of eetkamer in fluweel net iets te veel van het goede? Dan kan je ook perfect enkele kleine accenten toevoegen aan je interieur zoals met dit sierkussen. Of wat dacht je van een sierlijke pouf

Je leest het, de stof fluweel speelt een belangrijke rol in onze showroom, dus kom gerust
eens langs om de fluwelen salon of stoel van jouw dromen te vinden!

Andere nieuwsberichten

Relaxzetel stoffen bekleding inspiratie
  28 juli 2023

Een relaxzetel is altijd een goed idee

Wie comfort zegt, zegt relaxzetel . Als je op zoek bent naar ultieme rust en onts...

Deze 5 redenen zeggen je waarom
Stoffen hoeksalon woonkamer inspiratie
  25 juli 2023

Hoe kies je de perfecte salon?

Of je nu een gezellige avond voor de tv wil doorbrengen, een plek nodig hebt om te ont...

Raadpleeg onze tips en handige checklist
Massief eikenhouten vitrinekast inspiratie
  20 juli 2023

Waarom kiezen voor massief (eiken)hout?

Ontdek de talrijke voordelen van massief hout . Als je overweegt om je interieur te v...

Ontdek de voordelen van massief hout

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wees vanaf nu altijd als eerste op de hoogte van de leukste nieuwtjes en profiteer als eerste van onze acties.
Schrijf je in

Wij maken gebruik van cookies

De website van Meubelen Larridon maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie