Geopend tot 18:30 Openingsuren

Waarom kiezen voor massief (eiken)hout?

  Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor massief (eiken)hout?

Ontdek de talrijke voordelen van massief hout. Als je overweegt om je interieur te verrijken met natuurlijke elementen, dan is massief hout de perfecte keuze. Of je nu op zoek bent naar een mooie tafel, unieke kast of een tijdloos dressoir, massief hout biedt tal van voordelen die je interieur dat tikkeltje meer geven.

Maar wat zijn nu precies die voordelen?

1. Duurzaam: een ervaring voor generaties

Kwaliteit staat voorop bij massief houten meubelen. Door te kiezen voor massief hout, kies je voor duurzaam. Deze stukken gaan generaties lang mee en zijn de investering meer dan waard. Tegenwoordig is zelfs het verschil in prijs tussen vol massief eiken en fineer eiken (enkel een laagje eik) bijna verwaarloosbaar. Bovendien hoef je je bij ons geen zorgen te maken over de oorsprong van het hout. We werken uitsluitend met Europese eik en doen geen import uit verre landen. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.

2. Sterk: robuustheid die indruk maakt

Een massieve tafel of kast kan wel tegen een stootje! Letterlijk en figuurlijk. Massief eiken staat bekend om z’n stevigheid, waardoor deze goed bestand zijn tegen stoten van bvb spelende kinderen, poetsmateriaal en schoenen. Daarnaast zijn massieve tafels en massieve meubelen ook veel stabieler. Aan een massief eiken tafel kan je zonder probleem tafelen zonder tafellaken. Wij bewerken de tafels met diverse technieken en beschermlagen zodat de tafel geen gebruikssporen vertoont bij gebruik zonder tafelnap.  

3. Onderhoud: gemakkelijk en langdurig

Praktisch en onderhoudsvriendelijk, massief hout maakt het jou gemakkelijk. Een verniste afdeklaag beschermt de meubelen tegen vocht en vlekken, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over vlekken. Dankzij de vernislaag heeft het hout ook geen speciale nabehandeling meer nodig. Bovendien is het herstel van een massief houten meubel eenvoudig. Wens je na vele jaren de kleurlaag te vernieuwen of zelfs te veranderen? Geen enkel probleem, de bovenlaag kan afgeschuurd of afgestraald worden en terug afgewerkt worden in een kleur naar wens. Zo kan je levenslang genieten van je meubelen.

4. Uniek: een meesterwerk van Moeder Natuur

Niet te vergeten, massief hout heeft als grote troef dat het uniek is. Want geen enkele tafel is hetzelfde. Elke boom heeft een unieke nerftekening. Je kiest zelf of je eerder eik wil met weinig of veel noesten of misschien mag het ruwer met barsten en scheuren? Massief hout is ook gemakkelijk bewerkbaar en aanpasbaar, waardoor je het in alle vormen kan laten verwerken. 

5. Maatwerk: een meubel naar jouw wensen

Massieve meubelen worden niet in grote series gemaakt en afhankelijk van het type meubel worden deze per stuk vervaardigd. Daardoor kan je zelf de afmetingen, de houtselectie en de afwerking kiezen. Of je nu een kleine of een heel lange eettafel wenst of eerder een compact kastje of een kast van muur tot muur, alles is mogelijk. Ofwel vertrekken we van een bestaand meubel dat aangepast wordt naar jouw noden of we vertrekken van een foto of schets om jouw droommeubel te realiseren.

6. Uitstraling: boordevol karakter

Een massief houten meubel zit boordevol charmes. Het heeft een warm en natuurlijk karakter. Bovendien voelt het ook letterlijk warmer aan dan bijvoorbeeld een keramische tafel. Met een massief meubel haal je in een mum van tijd een gezellige, huiselijke sfeer in je interieur.

7. Veelzijdig: een eyecatcher in elke stijl

Een massief meubel kan als eyecatcher fungeren in verschillende stijlen. Dit kan in de vorm van een grote boomstamtafel of een zeer strak uitgepuurd dressoir of voor wie fan is van speciale details kan je het hout bewerken met lijntjes en krullen . Van zeer strak, modern tot landelijk of rustiek. Massief hout past zich moeiteloos aan aan iedere woonstijl.

Ben je ook helemaal verknocht aan massief hout? Kom dan zeker eens langs in onze toonzaal en ontdek ons ruime aanbod. Ons team staat voor je klaar!

Andere nieuwsberichten

Relaxzetel stoffen bekleding inspiratie
  28 juli 2023

Een relaxzetel is altijd een goed idee

Wie comfort zegt, zegt relaxzetel . Als je op zoek bent naar ultieme rust en onts...

Deze 5 redenen zeggen je waarom
Stoffen hoeksalon woonkamer inspiratie
  25 juli 2023

Hoe kies je de perfecte salon?

Of je nu een gezellige avond voor de tv wil doorbrengen, een plek nodig hebt om te ont...

Raadpleeg onze tips en handige checklist
Fluwelen hoeksalon woonkamer inspiratie
  17 juli 2023

Fluweel in je interieur

Verwen je zintuigen: de zachte en weelderige wereld van fluweel in jouw interieur! ...

Fluweel in huis halen dat doe je zo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wees vanaf nu altijd als eerste op de hoogte van de leukste nieuwtjes en profiteer als eerste van onze acties.
Schrijf je in

Wij maken gebruik van cookies

De website van Meubelen Larridon maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie