Geopend tot 18:30 Openingsuren

Hoe kies je de perfecte salon?

  Terug naar overzicht

Hoe kies je de perfecte salon?

Of je nu een gezellige avond voor de tv wil doorbrengen, een plek nodig hebt om te ontspannen na een lange dag werken of een plek om familie en vrienden te ontvangen, de salon is het kloppende hart van je woonkamer.

Het kiezen van de perfecte salon die naadloos aansluit bij je interieur en persoonlijke voorkeuren kan een hele uitdaging zijn.

Geen zorgen! We hebben een handige checklist opgesteld die je kan helpen bij de zoektocht naar de ideale match. Hieronder geven we je alvast enkele tips mee en ontdek hoe je de perfecte salon kiest!

Download hier de checklist!

1. Bekleding

De eerste stap is bepalen welke bekleding het beste bij jou past. Hou je van de warmte en zachtheid van stof of ben je eerder gecharmeerd door de elegante uitstraling van leer? De keuze van de bekleding bepaalt in grote mate ook de uitstraling van je salon.

2. Opstelling

Denk ook even na over de opstelling van je salon. Heb je graag veel ruimte en wil je een hoeksalon om een gezellige hoek te creëren, of geven losse zetels je meer flexibiliteit? Beide opties hebben hun voordelen, dus kies wat er het beste past binnen jouw interieur.

3. Zithouding

Hoe zit jij het liefst in je salon na een lange dag? Ben je eerder een rechte-zit-persoon of ontspan je liever door lekker onderuit te zakken of zelfs te liggen? De juiste zithouding bepaalt het comfortniveau van je salonervaring. Heb je daar geen idee van? Kom het eens uittesten in onze toonzaal.

4. Zitcomfort

Niet alle kussens zijn het hetzelfde. Denk na over je voorkeur voor zachte, losse kussens of heb je liever stevigere en vaste kussens. Wat past er het beste bij jouw zitstijl en comfortbehoeften?

5. Extra comfort

Mag het dat tikkeltje meer zijn qua comfort? Dan kan je opteren voor een salon met verstelbare hoofdsteunen en/of relaxfuncties. Hiermee kun je je salon aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en genieten van ultieme ontspanning.

6. Poten

Misschien iets waar je nog niet aan had gedacht, maar je kunt zelfs de poten van je salon kiezen! Wil je dat de poten zichtbaar zijn en een decoratief element toevoegen, of geef je de voorkeur aan verborgen poten voor een strakkere uitstraling? En welk materiaal spreekt je meer aan, hout of metaal.

7. Ruguitvoering

Wat wordt er bedoeld met het rugontwerp? Ga je voor een laag model waarbij de salon onder je schouders komt, of past een hoger model beter waarbij je schouders boven de rugleuning uitkomen? Wil je lekker onderuit kunnen zakken of heb je liever een actievere zithouding met goede ondersteuning? Ook dit kan je perfect uittesten in onze toonzaal.

8. Vooraanzicht

Denk ook even na over het vooraanzicht van je salon. Je hebt 3 soorten modellen:

  • Halfopen model
  • Open model
  • Model tot op de grond

Elk type heeft zijn eigen voordelen op het gebied van schoonmaken en visuele uitstraling.

9. Stijl en kleur

Scandinavisch, landelijk, modern of eerder industrieel? Welke stijl past het best bij jouw persoonlijke voorkeur? Neem gerust foto’s van je interieur mee naar de winkel, zodat we je salon kunnen laten passen bij de rest van je inrichting. Verzamel eventueel ook al wat inspiratiefoto’s om je te helpen bij het kiezen van de juist stijl en kleur.

10. Grootte

Nu komt het praktische deel. Het is handig om een grondplan mee te nemen of een schets van je woonkamer met de afmetingen. Houd hierbij rekening met opendraaiende deuren/ramen en de positie van radiatoren, de haard en televisie. Meet ook je bestaande meubelen op om ervoor te zorgen dat je nieuwe salon perfect in je woonruimte past.  

Met deze praktische tips en onze checklist in de hand ben je klaar om op zoek te gaan naar de perfecte salon die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ons ervaren team staat klaar om jou te begeleiden bij je zoektocht in onze interieurwinkel.

Kom langs en ontdek de perfecte salon die je ultiem comfort en stijl biedt!

Andere nieuwsberichten

Relaxzetel stoffen bekleding inspiratie
  28 juli 2023

Een relaxzetel is altijd een goed idee

Wie comfort zegt, zegt relaxzetel . Als je op zoek bent naar ultieme rust en onts...

Deze 5 redenen zeggen je waarom
Massief eikenhouten vitrinekast inspiratie
  20 juli 2023

Waarom kiezen voor massief (eiken)hout?

Ontdek de talrijke voordelen van massief hout . Als je overweegt om je interieur te v...

Ontdek de voordelen van massief hout
Fluwelen hoeksalon woonkamer inspiratie
  17 juli 2023

Fluweel in je interieur

Verwen je zintuigen: de zachte en weelderige wereld van fluweel in jouw interieur! ...

Fluweel in huis halen dat doe je zo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wees vanaf nu altijd als eerste op de hoogte van de leukste nieuwtjes en profiteer als eerste van onze acties.
Schrijf je in

Wij maken gebruik van cookies

De website van Meubelen Larridon maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie