Geopend tot 18:30 Openingsuren

Round shapes in je interieur

  Terug naar overzicht

Round shapes in je interieur

“Round round, baby, round round, spend the night on me.” Zoals The Sugababes al zongen in 2002, zijn ronde vormen in het interieur nu helemaal in. En 21 jaar later kunnen we alleen maar beamen dat deze trend niet meer weg te denken is.

Geef toe, wie kan er nu geen vleugje zachtheid gebruiken in zijn of haar interieur? En deze zachtheid vinden we terug in bollen, cirkels, kringen en ringen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ronde vormen aan een opmars bezig zijn. Deze ronde vormen zorgen voor een organisch en vloeiend gevoel dat ons interieur tot leven brengt. Het is tijd om ruimte te maken voor zachtheid en harmonie. 

Pijnloze, ronde tafels

Je kent het wel, het gevoel wanneer je met je scheenbeen aan de hoek van de (salon)tafel stoot. Niet bepaald aangenaam. Ga daarom eens voor rond wanneer je op zoek bent naar een (eet)tafel, gedaan met stoten aan scherpe hoeken. Bovendien oogt een ronde tafel niet alleen zachter, het is ook stukken gezelliger om met je gezelschap aan een ronde eettafel te zitten. Waarom? Iedereen is bij het gesprek betrokken en alle benodigdheden zijn binnen handbereik. Handig!

Ben je nog op zoek naar een salontafel?

Deze ronde trend wordt ook doorgetrokken bij de salon- en bijzettafels. Opteer misschien eens voor een groter én een kleiner exemplaar die je mooi in elkaar kan schuiven. Praktisch en trendy!

De ronde zetels en stoelen

Een ronde zetel?! Je leest het goed, een ronde fauteuil kan een verfrissende en speelse toevoeging zijn zonder dat je je hele woonkamer hoeft om te goeien. Durf te spelen met gedurfde kleuren en je zult zien hoe deze ronde zetels direct de aandacht trekken als ware eyecatchers.

Heb je niet zoveel ruimte? Dan kan een ronde poef in je zithoek de perfecte oplossing bieden. Met een pouf creëer je een extra zitplaats en/of een zacht voetenbankje. Multifunctioneel en stijlvol!

Ronde accessoires

Ontdek de betovering van ronde accessoires in jouw interieur. Net zoals cirkels die overal in ons universum voorkomen - van de zon en de maan tot de aarde- kunnen ronde vormen moeiteloos je interieur opvrolijken. Ronde vormen in je interieur laten terugkomen is makkelijker dan je denkt. Koop ronde kussens, een set kaarsen en een ronde lamp. Wat dacht je van deze spiegel? Zelfs de tapijten zijn tegenwoordig rond.

DIY-tip: Voel je een artistieke bui opborrelen? Neem een schildersborstel en schilder een grote cirkel in een fel kleur op je witte muur. Geen makkelijk karwei, maar wel eentje met een prachtig resultaat.

Ontdek deze trend van ronde meubelen in onze showroom!

Andere nieuwsberichten

Relaxzetel stoffen bekleding inspiratie
  28 juli 2023

Een relaxzetel is altijd een goed idee

Wie comfort zegt, zegt relaxzetel . Als je op zoek bent naar ultieme rust en onts...

Deze 5 redenen zeggen je waarom
Stoffen hoeksalon woonkamer inspiratie
  25 juli 2023

Hoe kies je de perfecte salon?

Of je nu een gezellige avond voor de tv wil doorbrengen, een plek nodig hebt om te ont...

Raadpleeg onze tips en handige checklist
Massief eikenhouten vitrinekast inspiratie
  20 juli 2023

Waarom kiezen voor massief (eiken)hout?

Ontdek de talrijke voordelen van massief hout . Als je overweegt om je interieur te v...

Ontdek de voordelen van massief hout

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wees vanaf nu altijd als eerste op de hoogte van de leukste nieuwtjes en profiteer als eerste van onze acties.
Schrijf je in

Wij maken gebruik van cookies

De website van Meubelen Larridon maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie